U kunt vertrouwen op Brabantse degelijkheid 

Over ons

 

Kroot openhaardhout is een bedrijf dat is ontstaan uit liefde voor het werken in de natuur, en de fascinatie voor bosbouw techniek.

In de omgeving van Kaatsheuvel (bekend van de Efteling) zijn wij als openhaardhout leverancier al sinds 1986 een begrip. In de jaren tachtig en begin jaren negentig waren we zelf nog in de bossen te vinden. Sindsdien zijn wij alleen nog bezig met de productie van haardhout in de ruimste zin van het woord. Het belangrijkste deel van onze handel is het leveren van haardhout (voornamelijk eik en beuk) aan particulieren, maar we zijn ook actief voor cateraars en organisatoren van evenementen voor wie we een, in Nederland relatief onbekend, product in het pakket hebben.

Wat is gebleven is de liefde voor de natuur en de fascinatie voor de techniek. Vandaar dat wij het hout alleen uit productie bossen betrekken of uit bossen waar aan exotenbestrijding wordt gedaan. Bij de exotenbestrijding worden uitheemse houtsoorten (o.a. Amerikaanse eik) uit de bossen gehaald om ruimte te maken voor inheemse soorten.

De fascinatie voor techniek zie ik ook terug bij onze leveranciers met hun modern machinepark. De moderne houtoogstmachines zijn erg groot, maar de druk die zij per vierkante centimeter uitoefenen op de kwetsbare bosgrond is niet groter dan de druk per vierkante centimeter die een paard op de grond uitoefent.