Kwalitatief hoogwaardig haardhout voor een goede prijs

Vertrouwen op Brabantse degelijkheid, in onze ogen geld dit ook voor de kwaliteit van onze producten.

Of het nu gaat over hout voor de openhaard of kachel, onze Burner aanmaakzakjes, of de populaire kaas-en presentatieplanken het product moet zijn zoals u dat van ons mag verwachten.

Met name bij het hout dat wij leveren, uitsluitend inlands hout (voornamelijk eiken en beukenhout), gaat het niet alleen om de kwaliteit van het eindproduct.

Ook het traject voordat het hout bij Kroot haardhout op het erf komt is voor ons van belang. Wij kopen het hout dat wij verwerken direct in bij Staatsbosbeheer en gecertificeerde bedrijven die voor diverse natuurbescherming organisaties werken. Dit betekend dat de herkomst van het hout bekend is en de manier van oogsten in overeenstemming is met de doelstellingen van het natuurbeheer in Nederland. Het gaat dus om duurzaam geproduceerd FSC gecertificeerd hout.

Tijdens de verwerking van het hout tot onze eindproducten, haardhout maar ook het kaasplankje, worden uitsluitend elektrisch aangedreven machines gebruikt. De spaarzaam gebruikte smeermiddelen zijn allen biologisch afbreekbaar. Restmaterialen zoals zaagsel en splinters worden hergebruikt als biomassa voor energie opwekking.

 

In onze visie is kwaliteit niet alleen het eindproduct, maar is kwaliteit de gehele keten van oogsten tot afleveren.